2019. július 18. Csütörtök | Frigyes napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2018-09-21  

Ezeken a településeken dobja majd meg az árakat az M0-s befejezéseKét év múlva kezdődhet az M0-s hiányzó nyugati szakaszának építése, így 2022-re teljessé válhat a Budapest körüli körgyűrű. Ez komoly változásokat hozhat a környező települések ingatlanpiacán, de kérdés, kik lesznek a legnagyobb nyertesek.

A tervezett 20 kilométer hosszú, kétszer két sávos autóút épül a Győr felé vezető M1-es autópályát köti majd össze a pilisi települések felé tartó 10-es úttal, mely a déli végpontjában a már meglévő körgyűrűhöz csatlakozik Budaörsnél.

Az M0-s nyugati szakaszának környékén elhelyezkedő három járásban és három kerületben összesen félmillió ember él, és több mint 200 ezer lakóingatlan van. Az új szakasz nyomvonalának kijelölése azonban nem egyszerű, mivel egy családi házakkal sűrűn beépített területen kellene keresztülhaladnia, ezért több helyen alagutakkal kell a föld alá vinni az utat.

A jobb közlekedési kapcsolat viszont sokat dob majd Budakeszi, Remeteszőlős, Nagykovácsi, Solymár, Pilisborosjenő, Üröm, Budakalász és az észak-budai - II., III., XII. – kerületek közlekedésén. Nagy nyertes lesz például Budakalász, ahonnan jelenleg mintegy 30 kilométert – és átlagos forgalmi viszonyok mellett 38 percet – kell autózni ahhoz, hogy elérjük az M1-es, M0-s csatlakozási pontját, és ez a távolság nagyjából 20 kilométerre, így 13 percre csökken.

Az agglomeráció északibb településein – például Budakalászon – ezek az előnyök az emelkedő árakban is testet öltenek majd, és nemcsak a lakó, hanem a kereskedelmi ingatlanok piacán is, pl. a kalászi Omszki-tó északi, és a Lupa-tó nyugati előterében lévő ipari területen. Itt ráadásul még most is vannak üresen álló telkek, amelyek értékes fejlesztési területté alakulhatnak. A portál szerint az M0-s új szakasza akár egy logisztikai park építéséhez is megfelelő terepet nyújt majd Budakalászon. 

Észak-Pesten pedig jobb közlekedéssel számolhatnak majd a IV. kerületben, illetve Dunakeszi és Fót környékén is.Forrás: Portfolio.hu

www.sokingatlan.com