2019. december 06. Péntek | Miklós napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2019-01-10  

Újabb adóra készülhetnek a rövid távú lakáskiadókÚjabb kerület adóztatná meg azokat a lakástulajdonosokat, akik szálláskiadásra, például Airbnb-re jegyeztetik be a lakásukat. A január 6-tól életbe lépő szabályozás alapján egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani, aminek a megváltási költsége 2 millió forint plusz áfa - írja az index.

Már a VII. kerületben is parkoló-mérleg díjat kell fizetni ha valaki szálláskiadásra, például Airbnb-re akar bejegyeztetni egy lakást. A január 6-tól érvényes Erzsébetváros Építési Szabályzatáról szóló rendelet alapján egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani, a megváltás költsége 2 millió forint plusz áfa. Így 51-100 négyzetméter közötti lakások esetében például 5 millió 80 ezer forintos adót kötelesek fizetni a tulajdonosok.

Korábban a VIII. kerületben vetettek ki egy új adónemet a rövid távú lakáskiadásra, ami alapján 2019. január 1-től az egyéb szálláshely-szolgáltatású ingatlanok esetében egységesen 1898 forint adómértéket kell fizetni négyzetméterenként évente. A közel 1900 forintos éves négyzetméterár egy 50 négyzetméteres lakás esetében mintegy 95 ezer forintos kiadást jelent a tulajdonosoknak.

Forrás: Portfolio.hu

www.sokingatlan.com