2019. december 06. Péntek | Miklós napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-04-01  

Újabb robbanás - Tényleg felpörgött a hazai lakáspiacA Duna House ismét közreadta a havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2014 márciusában, országosan mintegy 8124 ingatlan adásvétele bonyolódott le. Ez hosszú hónapok óta a legimpozánsabb adat a hazai lakásértékesítési piacon.

A viszonylag erős idei ingatlanpiaci forgalom a harmadik hónapban sem esett vissza, sőt az adásvételek száma az elmúlt két év egyik legmagasabb adata lett. Ennél jobban csak a 2011 év végi, 2012 év eleji hónapok teljesítettek, amikor a végtörlesztéssel egy időben a Kombinált Mikrohitel Program átmeneti csúcsot okozott a piacon.

A 8124 darab tranzakció 21%-kal erősebb a tavaly márciusi adatnál és az első negyedéves, eddig összesen közel 21 ezres darabszám is 12%-os növekedést jelent 2013 azonos időszakához viszonyítva. Ez a trend ugyan túlmutat a szezonalitáson, de az összehasonlítást torzíthatja, hogy tavaly márciusban még nehezítette a kemény időjárás az értékesítési folyamatokat, és több tranzakció a későbbi hónapokra csúszott, vélik a Duna House elemzői.

A fokozott eladási adatok és a növekvő kereslet mellett nem kizárt az árak enyhe növekedése sem, de ezekre a statisztikákra még várni kell egy keveset.Forrás: Portfolio.hu

www.sokingatlan.com