2019. december 06. Péntek | Miklós napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-06-05  

A végtörlesztés óta nem adtak el ennyi lakást MagyarországonA 2012 januári-februári, a devizahitelek végtörlesztéséhez kapcsolódó lakásértékesítési dömping óta nem adtak el annyi ingatlant egy hónap alatt, mint idén májusban - áll az egyik legnagyobb magyar franchise hálózat havi jelentésében.

A Duna House (DH) Tranzakciószám becslése szerint 2014.májusában országosan 8464 ingatlan adás-vétele bonyolódott. Ez nem csak az idei év legmagasabb értéke, hanem az elmúlt 27 hónap "legszebb" száma is.

Az ingatlanközvetítő hálózat becslése szerint az idei év első 5 hónapjában összesen 36 991 tranzakcióra került sor, ami 11 százalékkal magasabb a tavalyi hasonló értéknél.

A magyar ingatlanpiac valamikor 2013 nyarán érhette el mélypontjától és attól kezdve érezhetően nő a kereslet. A folyamatosan csökkenő betéti kamatok, illetve az augusztustól bevezetett egészségügyi hozzájárulás a kamatjövedelmekre ugyanis "elindította" a megtakarításokat az állampapírok, a befektetési jegyek és az ingatlanpiac irányába.

A folyamatosan erodálódó betéti kamatok, illetve az állampapírok csökkenő hozamainak köszönhetően így egyre több esetben éri meg ingatlant vásárolni bérlet helyett.

Aztán a lassan beinduló ingatlanpiacról szóló pozitív médiahírek előcsalogathatták az elmúlt időszakban elhalasztott vásárlásokat nemcsak a fővárosban, és a megyeszékhelyeken, de a Balaton környékén is.Forrás: mfor.hu

www.sokingatlan.com