2019. december 06. Péntek | Miklós napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2015-04-26  

Ki nem találná, mit újítana fel a lakásában a legtöbb magyarA magyar lakástulajdonosok 70 százaléka végzett valamilyen felújítást a lakásában az elmúlt 10 évben, minden második megkérdezett pedig 5 éven belül tervezi a felújítást – közölte az általa megrendelt felmérés eredményét a CIB Bank szerdán.

Arra a kérdésre, hogy milyen felújítást végeztek, illetve végeznének a közeljövőben, a válaszadók 43 százaléka említette a nyílászárók cseréjét és csak 27 százalékuk a falak külső hőszigetelését.

Ezzel szemben a leggyakoribb felújítás a festés-mázolás, 88 százalékos részaránnyal. A konyha, fürdőszoba, illetve a szobák felújítása 80 százalékos arányt képviselt.

Az 500 fős mintán készült online felmérést a Gfk készítette a bank megbízásából.

A felújítás a megkérdezettek 72 százalékánál nem érte el az egy hónapot és 87 százalékuk a felújítás során is a lakásban maradt. Ezek a tények arra utalnak, hogy egyszerűbb felújítást végez a többség. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy tízből csak hat tulajdonos hív szakembert a munkához.

A megkérdezettek 11 százaléka igényelt hitelt a felújításhoz, a nagyobb hányad a megtakarítását használta fel erre. A hitelt felvevők szabad felhasználású jelzáloghitelt, illetve személyi kölcsönt igényeltek – áll a közleményben.Forrás: MTI

www.sokingatlan.com