2020. április 09. Csütörtök | Erhard napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
Ingatlan vásárlási tanácsok!  

A lakás/épület műszaki állapotának felmérése vásárlás előtt.A legfontosabb, amivel ilyen esetekben tisztában kell lenni az, hogy mivel feltárásokra általában nincs lehetőség, csak szemrevételezéses vizsgálat történik, ezért csak indirekt következtetéseket lehet hozni. Ezt úgy kell érteni, hogy ha nem látunk hibákat, az is csak annyit jelent, hogy nem látható problémára utaló jel, nem pedig azt, hogy az épületnek nincsenek problémái.

Épületek vásárlása előtti szaktanácsadáson jellemzően két kérdésre várják a választ:
 • Milyen az épület jelenlegi állapota
 • Milyen az épület szerkezetének állapota egy átalakítás szempontjából


 • Elsőként meg kell vizsgálni az épület látható felületeit. Felületi károsodásokat, repedéseket, nedvesség, penész foltokat kell keresni, valamint olyan felületi részeket, ahol a látható felszín állapota eltér a környezetétől. A faszerkezeteken, kártevők, gomba és korhadás nyomait kell keresni. Ha ezek közül bármelyiket észleljük, akkor a feladat az okok kiderítése, ha semmi ilyesmit nem találunk, akkor jók az épület műszaki állapotával kapcsolatos kilátások.

  A második kérdés már sokkal nehezebb, mivel ott már nem csak a látható állapotot kell felmérni, hanem azt is ki kell deríteni, hogy mi várható egy felújítás vagy egy funkcionális átalakítás után. A teherbírás szempontjából a fontos szerkezetek az alap, a teherhordó falak, az áthidalók és a födém. Az elmondottak alapján mindenképpen célszerű vásárlás előtt szakemberrel megnézetni az épületet, mert ő egy vizsgálat alkalmával el tudja mondani, hogy építész szempontból milyen átalakításra van lehetőség, és statikai szempontból milyen lehetséges problémákat hozhat elő egy átalakítás. Ezeket a lehetőségeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

  Ingatlan vásárlás előtt, ha kérdése merülne fel, építész kollégánk szívesen válaszol Önnek!

  Kapcsolatfelvétel:
  Az űrlap kitöltésével felveheti velünk a kapcsolatot, hamarosan válaszolunk!

  Az Ön neve:
  Telefonszáma:
  E-mail címe:
  Üzenet:
  Kérjük, írja be az alább látható kódot:
  www.sokingatlan.com